06/04/2024

Program și acces concerte COLDPLAY

(FOR THE ENGLISH VERSION PLEASE SCROLL DOWN)

București, 4 iunie 2024A început numărătoarea inversă până la întâlnirea cu cei de la COLDPLAY! Cele două concerte de la București, organizate de Emagic și Live Nation, au bătut toate recordurile, marcând cel mai rapid sell-out pentru niște spectacole de stadion din istoria muzicii live din România. Evenimentele, ce fac parte din Music Of The Spheres World Tour, vor avea loc pe 12 și 13 iunie la Arena Națională, unde sunt așteptați aproximativ cincizeci de mii de fani în fiecare dintre cele două zile. În deschidere: Maisie Peters (UK) și Emaa (Ro).  

Spectatorii care decid să vină devreme la stadion vor avea posibilitatea să își petreacă timpul în zona Maior Ion Coravu, care va fi disponibilă publicului în ambele zile de concert începând cu ora 12:00, până la finalul evenimentului, amenajată ca zonă de așteptare, cu toate facilitățile, baruri, food trucks, standuri de merchandise și altele. Accesul în zona de așteptare Maior Ion Coravu nu presupune acces în eveniment înainte de deschiderea porților.

Posesorii de bilete INFINITY și le pot ridica de la casa de bilete din Bulevardul Basarabia (deschisă începand cu ora 12:00), în baza confirmării primite pe email de la platforma de ticketing emitentă și a unui act de identitate valid.

Accesul pentru publicul general se va face începând cu ora 17:00, pe la cele trei intrări amenajate din Bulevardul Basarabia, Strada Maior Ion Coravu și Bulevardul  Pierre de Coubertin. Pentru a evita posibilele aglomerări, recomandarea organizatorilor este ca publicul să țină cont de zona pentru care și-a achiziționat bilete și să facă accesul prin artera indicată, consultând indicațiile de mai jos și harta stadionului. Accesul fiecărui participant în spațiul de eveniment se va face exclusiv pe la intrarea indicată.

  • Bulevardul Basarabia (bilete Standing, tribune, pachetele KUBIK EXPERIENCE, SUPERSOLIS EXPERIENCE)
  • Strada Maior Ion Coravu (bilete Standing, loje, tribuna M, tribune, pachetele ULTIMATE SPHERES EXPERIENCE, FLORIS EARLY ENTRY EXPERIENCE, KAOTICA LOUNGE EXPERIENCE, CALYPSO SEATS)
  • Bulevardul Pierre de Coubertin (bilete Standing, tribune)

Posesorii de bilete VIP la categoriile ULTIMATE SPHERES EXPERIENCE, FLORIS EARLY ENTRY EXPERIENCE, KAOTICA LOUNGE EXPERIENCE, KUBIK EXPERIENCE, SUPERSOLIS EXPERIENCE și CALYPSO sunt rugați să consulte informările privind programul personalizat corespunzător pachetului deținut, primite pe adresele de email folosite la achiziționarea biletelor.

Emaa va urca pe scenă în jurul orei 18:30, Maisie Peters va concerta în jurul orei 19:15, iar concertul Coldplay va începe în jurul orei 20:30. Spectatorii sunt rugați să rețină că programul este orientativ și, din pricina naturii evenimentelor live, acesta poate suferi modificări independente de organizatori – organizatorii recomandă participanților la eveniment să consulte siteul www.emagic.ro și paginile de social media (www.facebook.com/emagic.romania/, www.instagram.com/emagic_romania/)  pentru a fi la curent cu posibile modificări.

ACCES/ BILETE

Accesul la concert va fi permis doar în baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată, până la finalul evenimentului. Cei care părăsesc zona evenimentului și doresc să reintre vor fi nevoiți să cumpere un bilet nou. Același lucru este valabil și pentru posesorii de brățări. Biletul și brățara trebuie păstrate pe toată durata evenimentului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Biletul nu poate fi înlocuit/ reemis dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare.

Biletul nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut. Revânzarea sau reproducerea biletelor sunt ilegale.

Nu se accepta restituiri.

La stadion vor fi amplasate puncte de soluționare a eventualelor situații ce pot apărea cu biletele achiziționate, semnalizate cu „TICKET HELPDESK”. Fiecare Ticket Helpdesk va pune la dispoziție operatori pentru platforma de ticketing oficială care a comercializat bilete pentru eveniment. Organizatorii nu încurajează achiziționarea biletelor din alte surse cu excepția celor comunicate oficial, iar accesul cu bilete achiziționate din alte surse neoficiale nu este garantat.

BRĂȚĂRI ECO-FRIENDLY

Spectatorii vor primi brățări eco-friendly, confecționate din material compostabil, pe care sunt rugați să le returneze după show la punctele semnalizate corespunzător,  astfel încât să poată fi refolosite în următoarele concerte ale turneului, reducând în acest mod deșeurile.

COPII/ MINORI

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului și luminilor puternice. Accesul copiilor de orice vârstă presupune achiziționarea unui bilet la preț întreg pentru aceștia.

Accesul minorilor cu vârsta de sub 16 ani este posibil doar dacă sunt însoțiți de un adult, posesor și el de bilet propriu. Un adult poate însoți maximum 4 minori.

TRANSPORT GREEN

Pentru cele două concerte Coldplay, pe 12 și 13 iunie, Primăria Municipiului București, TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) și STB (Societatea de Transport București) vor pune la dispoziție mijloace suplimentare de transport sustenabil cu program prelungit.

Astfel, Primăria Municipiului București a comunicat că în cele două zile, în intervalele orare 16:00-20:30, și 22:45-00:30, vor fi înființate două linii de transport și suplimentate alte două. Transportul către și de la stadion se va face cu autobuze electrice, troleibuze cu autonomie și autobuze hibrid, a informat PMB:

* Înfiinţarea liniei 700 cu autobuze electrice – aceasta va funcţiona la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Unirii şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Unirii, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, Bd. Decebal, Şos. Mihai Bravu, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.
Ultima plecare de la Piaţa Unirii către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Unirii va fi la ora 00:30.
Autobuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Bd. I. C. Brătianu” (ȋn ambele sensuri), situate pe Bd. Unirii ȋn zona magazinului Unirea Shopping Center, respectiv „Piaţa Unirii 4”, „Piaţa Unirii 1” şi „Piaţa Unirii 2”, amplasate ȋn Piaţa Unirii, precum şi la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.

* Înfiinţarea liniei 87 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcţiona (comun cu linia 86), la un interval de succedare de circa 10 minute, ȋn ambele sensuri, ȋntre Piaţa Romană şi Arena Naţională pe traseul: Piaţa Romană, Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Bd. Pache Protopopescu, Str. Matei Voievod, Str. Vatra Luminoasă, Bd. Pierre de Coubertin.
Ultima plecare de la Piaţa Romană către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Piaţa Romană va fi la ora 00:30.
Troleibuzele vor efectua opriri ȋn staţiile: „Piaţa Romană” (din rondul Piaţa Romană), respectiv la Arena Naţională pe Bd. Pierre de Coubertin.
* Suplimentarea parcului circulant pe linia 90 cu troleibuze cu autonomie – aceasta va funcţiona după amiază la un interval de succedare de circa 10 minute.
Ultima plecare de la Semănătoarea către Arena Naţională va fi la ora 20:30, iar ultima plecare de la Arena Naţională către Semănătoarea va fi la ora 00:30.
* Suplimentarea parcului circulant pe liniile de noapte N1 şi N10 care vor fi dotate cu autobuze hibrid – acestea vor funcţiona ȋn intervalul orar 22:30-00:30 la un interval de succedare de circa 10 minute. La afluire transportul spectatorilor va fi asigurat pe inelul median (Şos. Mihai Bravu) de tramvaiele liniilor 1 şi 10 care sunt programate să funcţioneze la un interval de 6-8 min.

Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori așteptați, pentru a ajunge la stadion organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun pentru a evita ambuteiajele. Organizatorii nu vor amenaja locuri de parcare.

MÂNCARE ȘI BĂUTURI

În cadrul evenimentului vor exista STAȚII DE APĂ POTABILĂ GRATUITĂ PENTRU SPECTATORI.

În incinta Arenei Naționale se vor comercializa băuturi răcoritoare, alcoolice și mâncare. Toate băuturile vor fi servite doar la pahar refolosibil, pentru care se va percepe o garanție de 15 lei pentru primul pahar, care se va schimba cu un alt pahar curat la achiziționarea unei noi băuturi. Garanția se va putea recupera de la punctele special amenajate, odată cu predarea paharului. La punctele de returnare pahare va fi acceptat pentru retur un maximum de 4 pahare/ o dată/ per persoană. Garanția se va putea recupera doar dacă paharele returnate sunt intacte (nu se acceptă pahare rupte/ sparte/ îndoite/ topite/ cu scris pe ele/ cu stickers sau gumă de mestecat lipite pe ele, cu scrum în ele etc.).

Toate produsele pot fi procurate cu numerar sau card bancar la toate punctele de bar, însă din cauza numărului mare de participanți prezenți la locație, plățile cu card pot înregistra întârzieri.

Spectatorii ce dețin bilete pe gazon au acces la barurile și toaletele de pe inel, precum și la food trucks de la exterior, folosind scările special amenajate.

OBIECTE PERMISE

În zona de concert VA FI PERMIS accesul cu: bidoane de plastic (tip sport) reutilizabile GOALE, având capacitate de maximum 750 ml (nu se acceptă recipiente de tip PET), aparate de fotografiat compacte, brichete, baterii externe, medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm. Este permis accesul cu produse de tip SPF în recipiente de plastic cu o capacitate de maximum 100 ml.

OBIECTE INTERZISE

În zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu: băuturi și produse alimentare achiziționate din afară perimetrului locației, obiecte din sticlă (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante etc.), sticle PET, doze de aluminiu, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere, scaune, arme, obiecte contondente (inclusiv laptopuri), lanțuri, umbrele, animale de companie, rucsacuri, căști de motociclist, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4, selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate foto pe film, aparate foto Polaroid, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro, biciclete, motociclete, trotinete și skateboards.

La toate dintre cele trei zone de acces în stadion vor exista lockers în număr limitat. În limita disponibilității, acestea vor putea fi folosite contra cost (25 lei, TVA inclus/ per locker).

CONDIȚII METEO

Acoperișul stadionului va fi deschis pe toată durata concertului și va rămâne deschis, indiferent de condițiile meteo. Vă recomandăm să consultați prognoza meteo în ziua concertului și să vă procurați pelerine de ploaie, în cazul în care vremea se va anunța ploioasă. Umbrelele nu vor fi permise și vor fi reținute la filtrele de acces în spațiul de eveniment, întrucât pot accidenta ceilalți participanți la concert. De asemenea, pentru siguranța și confortul spectatorilor, organizatorii recomandă utilizarea protecției solare (pălării, SPF – este permis accesul cu SPF în recipiente de plastic cu o capacitate de maximum 100 ml).

ALTE INFORMAȚII GENERALE

Organizatorii recomandă spectatorilor ca, odată intrați în spațiul de concert, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență de sectorul în care au alocate biletele.

De asemenea, spectatorii sunt încurajați să repereze punctele de prim ajutor apropiate zonei în care au alocate biletele.

Înregistrarea de orice fel a spectacolului este strict interzisă. Managementul artistului poate confisca orice aparat de înregistrare audio-video folosit astfel, deținut de participanții la eveniment.

În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop care pot dăuna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă.

În incinta Arenei Naționale, fumatul este strict interzis, mai puțin în zonele special amenajate și marcate. Cei care nu vor respectă această regulă sunt pasibili de amendă.

Pentru siguranța publicului și bună desfășurare a evenimentului, participanții sunt rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului, către organizator și terți.

Pentru siguranța publicului și bună desfășurare a evenimentului, la accesul în incinta Arenei Naționale vor fi puncte de control corporal amănunțit obligatoriu, iar participanții sunt rugați să coopereze cu agenții de securitate pentru efectuarea controlului și eliminarea formării cozilor.

Intrarea la eveniment se face în baza regulamentului organizatorului și include respectarea tuturor restricțiilor și ale posibilelor condiții suplimentare impuse de autoritățile locale înainte de eveniment și în timpul desfășurării evenimentului.

Cumpărătorilor de bilet li se recomandă consultarea siteului oficial și a platformelor social media Emagic înainte de participarea la eveniment.

***

The countdown for Coldplay’s first shows in Romania has begun! The two concerts in Bucharest, organised by Emagic and Live Nation, have broken all records, marking the fastest sell-out for stadium shows in the history of live music in Romania. The events, part of the Music Of The Spheres World Tour, will take place on June 12 and 13 at the National Arena, where approximately fifty thousand fans are expected each day. Opening acts: Maisie Peters (UK) and Emaa (Ro).

Attendees who decide to arrive early at the stadium will be welcomed at the Maior Ion Coravu area, which will be available to the public on both concert days starting at 12:00 PM until the end of the event. This area will be set up as a waiting zone with all amenities, including bars, food trucks, merchandise stands, and more. Access to the Maior Ion Coravu waiting area does not grant entry to the event before the gates open.

INFINITY ticket holders can pick up their tickets at the box office at Basarabia Boulevard (starting from 12:00 PM), based on the confirmation received via email from the issuing ticketing platform and a valid ID.

General public access will begin at 17:00 through the three designated entrances on Basarabia Boulevard, Maior Ion Coravu Street, and Pierre de Coubertin Boulevard. To avoid possible crowding, the organisers recommend that ticket holders consider the zone for which they have purchased tickets and enter through the designated artery, and check the instructions below and the stadium map beforehand. Each participant’s access to the event space will be made exclusively through the indicated entrance.

  • Basarabia Boulevard Entrance (Standing, tribunes, KUBIK EXPERIENCE, SUPERSOLIS EXPERIENCE)
  • Maior Coravu Street Entrance (Standing, skyboxes, tribune M, tribunes, ULTIMATE SPHERES EXPERIENCE, FLORIS EARLY ENTRY EXPERIENCE, KAOTICA LOUNGE EXPERIENCE, CALYPSO SEATS)
  • Pierre de Coubertin Boulevard Entrance (Standing, tribunes)

VIP ticket holders (ULTIMATE SPHERES EXPERIENCE, FLORIS EARLY ENTRY EXPERIENCE, KAOTICA LOUNGE EXPERIENCE, KUBIK EXPERIENCE, SUPERSOLIS EXPERIENCE, and CALYPSO) are kindly requested to check the information regarding their own personalized schedule corresponding to the package purchased, which will be sent to the email address used to purchase the ticket.

Infinity ticket holders can pick up their tickets at the box office on Basarabia Boulevard, based on the confirmation received via email from the issuing ticketing platform and a valid ID.

Emaa is expected to go on stage at 6:30 PM, Maisie Peters will perform around 7:15 PM, and the Coldplay concert will begin around 8:30 PM. Spectators are kindly asked to note that the schedule is approximate and, due to the nature of live events, it may be subject to changes independent of the organisers. The organisers recommend that event participants check the promoter’s  website – https://www.emagic.ro/ and their social media platforms (https://www.facebook.com/emagic.romania, https://www.instagram.com/emagic_romania/) to stay informed about any possible changes.

ACCES/ TICKETS

The concert ticket grants access one time only, for one person, until the end of the event.

Once participants exit the stadium area, in order to come back, they will need to purchase a new access ticket. This also applies to bracelets.

The ticket must be kept until curfew and participants to the event must have a valid identification document with them.

The access ticket cannot be replaced if it is lost, stolen or destroyed and it grants access one time only, for one person.

The access ticket is non transferable.

No refunds will be accepted.

At the stadium, there will be designated TICKET HELPDESK points to address any issues that may arise with purchased tickets. Each Ticket Helpdesk will have operators available for the official ticketing platform that sold tickets for the event. The organisers do not encourage purchasing tickets from sources other than those officially communicated, and access with tickets purchased from unofficial sources is not guaranteed.

ECO-FRIENDLY BRACELETS

Attendees will receive eco-friendly bracelets made from compostable material, which they are kindly asked to return after the show at the designated points so that they can be reused in the following concerts of the tour, thereby reducing waste.

CHILDREN/ MINORS

Access to the concert is not recommended for children under the age of 12 due to loud sound and bright lights. Access for children of any age requires the purchase of a full-price ticket for them. Access for minors under the age of 16 is only possible if they are accompanied by an adult, who must also possess their own ticket. One adult can accompany a maximum of 4 minors.

GREEN TRANSPORTATION

For the two Coldplay concerts on June 12 and 13, the Bucharest City Hall, TPBI (Intercommunity Development Association for Public Transport Bucharest – Ilfov), and STB (Bucharest Transport Company) will provide additional sustainable transportation with extended schedule.

The Bucharest City Hall has announced that on the two days, between 4:00 PM-8:30 PM and 10:45 PM-12:30 AM, two new transport lines will be established and two existing lines will be supplemented. Transportation to and from the stadium will be made with electric buses, trolleybuses with autonomy, and hybrid buses, as informed by the Bucharest City Hall.

*new line – 700 – electric buses – this line will operate at an interval of approximately 10 minutes in both directions between Unirii Square and the National Arena on the following route: Unirii Square, Unirii Boulevard, Alba Iulia Square, Decebal Boulevard, Mihai Bravu Boulevard, Vatra Luminoasa Street, Pierre de Coubertin Boulevard. The last departure from Unirii Square to the National Arena will be at 8:30 PM, and the last departure from the National Arena to Unirii Square will be at 12:30 AM. Buses will make stops at the “I. C. Bratianu Blvd.” stations (in both directions) located on Unirii Boulevard near the Unirea Shopping Center, as well as at “Piata Unirii 4”, “Piata Unirii 1”, and “Piata Unirii 2” in Unirii Square, and at the National Arena on Pierre de Coubertin Boulevard.

* new line – 87 – autonomous buses – This service (shared with line 86) will operate at approximately 10-minute intervals in both directions between Piata Romana and the National Arena on the following route: Piata Romana, Dacia Boulevard, Traian Street, Iancu Cavaler de Flondor Street, Pache Protopopescu Boulevard, Matei Voievod Street, Vatra Luminoasa Street, Pierre de Coubertin Boulevard. The last departure from Piata Romana to the National Arena will be at 8:30 PM, and the last departure from the National Arena to Piata Romana will be at 12:30 AM. The trolleybuses will make stops at the “Piata Romana” station (in the Piata Romana roundabout) and at the National Arena on Pierre de Coubertin Boulevard.

* line 90 with additional autonomous buses – this service will operate in the afternoon at intervals of approximately 10 minutes. The last departure from Semanatoarea to the National Arena will be at 8:30 PM, and the last departure from the National Arena to Semanatoarea will be at 12:30 AM.

*additional hybrid buses on N1 and N10 night lines – these will operate in the time interval of 10:30 PM to 12:30 AM at approximately 10-minute intervals. Upon departure, spectator transportation will be provided on the median ring (Mihai Bravu Boulevard) by trams on lines 1 and 10, which are scheduled to run at 6-8 minute intervals.

Due to the expected large number of spectators, the organisers recommend using public transportation to reach the stadium in order to avoid traffic congestion. Please note that the organisers cannot provide parking spaces.

FOOD & DRINKS

During the event, there will be FREE DRINKING WATER STATIONS available for spectators.

At the National Arena, there will be soft drinks, alcoholic beverages, and food available for purchase. All beverages will be served in reusable cups, for which a deposit of 15 RON will be charged for the first cup, which will be exchanged for a clean cup when purchasing a new drink. The deposit can be reclaimed at the designated points upon returning the cup. At the cup return points, a maximum of 4 cups per person can be returned at a time. The deposit can only be reclaimed if the returned cups are intact (broken/ damaged/ bent/  melted/ written on/ stickers or chewing gum attached, with cigarettets/ ash inside, etc., will not be accepted). All products can be purchased with cash or card at all bar points, but please note that due to the large number of participants at the location, card payments may experience delays.

Standing ticket holders have access to the bars and toilets on the ring, as well as to the food trucks outside, using the specially designated stairs.

ALLOWED ITEMS

The following items ARE ALLOWED: EMPTY refillable reusable plastic bottles (sports water bottles) with a maximum of 750 ml capacity (no PET bottles please), compact photo cameras, lighters, medicine (accompanied by prescription or medical letter or any similar document and only the maximum dose for one day), insulin pumps, oxygen spray, SPF plastic bottles of max 100 ml.

PROHIBITED ITEMS

The following items are NOT ALLOWED on the event’s premises: food & drinks from outside the venue, glass bottles (including perfume bottles of any weight, deodorants etc.), plastic gallons (PET), aluminium cans; fireworks, sticks, banners with flagpoles, sprays, lasers, chairs, weapons, objects that are sharp, heavy, hard, made of glass, metal, or other objects that may be hazardous to other participants (including laptops), chains, umbrellas, pets, motorcycle helmets, backpacks larger than A4, selfie sticks, professional photo cameras, audio-video recording devices, GoPros, bicycles, motorcycles, scooters, skateboards.

At each of the three stadium access zones, there will be a limited number of lockers available. Subject to availability, these lockers can be used for a fee of 25 RON, including VAT, per locker.

WEATHER

The stadium roof will be open throughout the concert and will remain open regardless of weather conditions. We recommend checking the weather forecast on the day of the concert and brung rain coats with you in case of rainy weather. Umbrellas will not be allowed and will be retained at the event space access filters, as they can potentially harm other concert attendees. Additionally, for the safety and comfort of spectators, organisers recommend using sun protection (hats, SPF – access with SPF in plastic containers with a maximum capacity of 100 ml is allowed).

OTHER GENERAL INFO

The organisers recommend that once inside the stadium, spectators locate the nearest emergency exit to the sector where their tickets are allocated. Additionally, spectators are encouraged to identify the first aid points near the area where their tickets are allocated.

Show recording of any kind is strictly prohibited. The artist’s management may confiscate any audio-video recording device used in this manner, held by event participants.

Strobe lights may be used during the show, which can be harmful to individuals with photosensitive epilepsy.

Smoking is strictly prohibited within the National Arena, with the exception of designated smoking areas.  Participants who do not comply with this rule could get a fine.

For the safety of the audience and the smooth running of the event, participants are kindly requested to comply with body checks when requested by security agents to help prevent the formation of queues.

The event organisers reserves the right to use photographs and video recordings of event participants for promotional purposes. Spectators, by attending the event, relinquish all rights to photographs and recordings taken during the concert to the organiser and third parties.

Admittance to the event is subject to the organizer’s terms & conditions, which include adhering to all restrictions and any additional conditions set by local authorities before and during the event. It is recommended that ticket holders refer to Emagic’s official website and social media platforms before attending the event.