08/15/2019

Metallica a făcut istorie aseară: cei mai mulți spectatori pe Arena Națională!

Trupa Metallica a concertat aseară, 14 august pe Arena Națională din București, în cadrul turneului WorldWired. Rockerii iconici au ales România pe lista destinațiilor europene din turneul de promovare al noului album, Hardwired… to Self-Destruct.

Metallica a revenit în România cu piese noi de pe cel de-al 10-lea album, dar și cu melodiile legendare care i-au consacrat. Concertul a fost încă o dovadă a impactului trupei asupra istorii muzicii mondiale. Seara a debutat cu cele două trupe din deschidere, Ghost și Bokassa. Aceștia au concertat între 17:45 și 19:45, iar Metallica a urcat pe scenă în jurul orei 20:30.

Fanii din România au trăit o seară unică alături de trupă și au fost răsplătiți cu “De vei pleca”, o piesă românească a faimoasei trupe IRIS (cover după We Wish You Well a trupei Whitesnake), interpretată în exclusivitate de trupa americană. Mai mult, Metallica a proiectat steagul național al României pe ecrane, ca un semn de respect pentru fanii lor.

Experiența a fost un mix de emoție și tehnică instrumentală exemplară care au demonstrat încă o dată statutul legendar al trupei. Producția de aseară a fost una grandioasă: echipamentele aduse în tiruri de mare capacitate au creat o scenă electrizantă, în ton cu universul rock Metallica. Un fundal perfect pentru setlist-ul din București, printre care: “Unforgiven”, “Now that we’re dead”, “Moth into flame”, “Saint Anger”, “Master of Puppetz”, “Enter Sandman”.

Show-ul din România a doborât orice record de vânzări: cea mai mare prezență pe Arena Națională la un concert, 50.319 spectatori. Turneul trupei a început în mai și a înregistrat vânzări de peste 1.5 milioane de bilete în 25 de concerte din Europa. Worlwired se închide în Germania în luna august.

Evenimentul a fost organizat de Emagic și Live Nation.
#metinBucharest #emagicsummer #emagicmoments

Photo credits: Ana Maria Meiu