10/04/2022

DEPECHE MODE la Bucuresti pe 26 iulie 2023!

Bucuresti, 4 octombrie 2022 – DEPECHE MODE revine la Bucuresti pe 26 iulie 2023! Concertul face parte din turneul mondial “Memento Mori” si va avea loc la Arena Nationala, in cadrul unul eveniment organizat de Emagic. Biletele vor fi disponibile incepand de vineri, 7 octombrie, ora 10:00, la bilete.emagic.ro si in retelele iaBilet.ro si Entertix.ro.

Depeche Mode, inclusi in 2020 pe lista “Rock & Roll Hall of Fame”, au anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Berlin, lansarea unui nou album, urmata de un turneu mondial. Cel de-al cinsprezecelea album de studio Depeche Mode va purta numele de “Memento Mori’’ si se va lansa in primavara lui 2023.

Dave Gahan si Martin Gore au dezvaluit in cadrul conferintei de astazi ca turneul Memento Mori, prezentat de Live Nation, va incepe in luna martie cu o serie de evenimente speciale in America de Nord, urmata, incepand din luna mai, de concerte in Europa. Pe harta turneului European se afla si Romania, cu un concert extraordinar, ce va avea loc la Arena Nationala din Bucuresti, pe 26 iulie. Show-ul Depeche Mode va cuprinde si piese de pe noul album ‘’Memento Mori’’, cat si piese de pe albumele anterioare, deja consacrate.

Discutand despre Memento Mori, Martin Gore a declarat: “Am inceput lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioada. Dupa pierderea lui Fletch, am decis sa continuam, fiind convinsi ca el asta si-ar fi dorit, iar acest lucru nu a facut decat sa confere proiectului o semnificatie aparte”.

Lui Fletch i-ar fi placut la nebunie acest album. Suntem nerabdatori sa impartasim acest material cu voi si de abia asteptam sa vi-l prezentam live in concertele de anul viitor” – a adaugat Dave Gahan.

Turneul Memento Mori va fi cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode si primul dupa mai bine de cinci ani. Cel mai recent si cel mai indelungat turneu Depeche Mode – “Global Spirit Tour” (2017-2018) – peste 130 de concerte – a adus trupa in fata a peste 3 milioane de fani, atat in Europa, cat si in America de Nord. Printre tarile norocoase s-a aflat si Romania, cu un show live la Cluj-Napoca, organizat de Emagic in 2017, la Cluj Arena.

Memento Mori va fi cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode si continuarea albumului Spirit din 2017, intens aclamat de critici, care a ajuns pe locul 1 în 11 teritorii si in top 5 in alte peste 20 de tari. Memento Mori va fi lansat in premiera mondiala in primavara anului 2023 via Columbia Records.

Cu vanzari de peste 100 de milioane de discuri si concerte in fata a peste 35 de milioane de fani din toata lumea, Depeche Mode ramane un nume de referinta, cu influenta majora in industrie, iar muzica lor o continua evolutie, fiind o inspiratie de neuitat pentru fani, critici si artisti deopotriva.

Atat albumul, cat si turneul Memento Mori reprezinta cel mai nou capitol al unei mosteniri statornice si de neegalat.

Biletele pentru concertul Depeche Mode de la Arena Nationala din Bucuresti pot fi achizitionate de la bilete.emagic.ro, precum si din retelele iaBilet.ro si Entertix.ro, incepand de vineri, 7 octombrie 2022, ora 10:00.

***

Intrarea la eveniment se face in baza regulamentului organizatorului si include respectarea tuturor restrictiilor si ale posibilelor conditii suplimentare impuse de autoritatile locale inainte de eveniment si in timpul desfasurarii evenimentului.

Mai multe detalii privind regulamentul de acces vor fi comunicate in zilele din apropierea evenimentului. Cumparatorilor de bilet li se recomanda consultarea siteului oficial si a platformelor social media Emagic, precum si a siteurilor si paginilor de social media ale platformelor de ticketing partenere (iaBilet.ro si Entertix.ro), inainte de participarea la eveniment.