AWAKE 2018

17 - 19 AUGUST 2018 Teleki Estate | Gornesti, Mures

AWAKE 2018, a doua editie: o calatorie de 365 de zile si emotii

   Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, Fink, Subcarpați, Ivan & The Parazol, Mihail, DJ Shiver, Fran Palermo si un concert in premiera Vita de Vie impreuna cu orchestra Filarmonica de Stat Tîrgu Mures.

17 - 19 AUGUST 2018 | Teleki Estate | Gornesti, Mures

Inspirat din inima Ardealului, AWAKE, primul si cel mai asteptat festival boutique al verii, s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, intre 17 si 19 august, pe Domeniul Teleki din Gornesti, Mures. Experiente cu inspiratie, muzica, arte si o atmosfera unica au transformat Teleki intr-un loc insufletit de aproape 27.000 de AWAKErs.

Artisti internationali si locali au urcat The Cube Main Stage: Morcheeba, Milky Chance, Wilkinson, The Subways, Fink, Subcarpați, Ivan & The Parazol, Mihail, DJ Shiver, Fran Palermo. Trupa Vita de Vie a sustinut in premiera si exclusivitate concertul simfonic „In Corzi”, cu Filarmonica de Stat Targu Mures.

Pe scena Telekom Electronic Beats, curatoriata de All You Can Dance / FORM Space, au mixat James Zabiela, Eelke Kleijn, Culoe de Song, si DJ locali. Curtea castelului Teleki s-a transformat in Castle Lounge by J’ai Bistrot, cu Nopame, Omelette, Corvin & Buniku si un trio supriza: DJ Acid Mouse Sin (aka Andi Moisescu), Fozzie si Teddy Dumitrescu, intr-un set dedicat anilor ’90. Una dintre preferatele publicului de anul trecut, scena The Wire by Office Clubul Presei, i-a adus in acest an pe Funkorporation, Acoustic Bastards, Suburbia 11.

 

Tema AWAKE din 2018, New Funky Royals – regalitatea remixata si reinterpretata, s-a regasit in butaforie, decoruri si activitati, costumatii de inspiratie regala. Tema s-a tradus si la Royal Designers’ Bazaar, cu o linie de accesorii regale realizate de Murmur. Tricourile oficiale AWAKE au fost perechea perfecta pentru prima linie de borsete de festival, realizate de designerul Maria Stefanescu.

Platforma Feed Your Mind a revenit cu discutii pe teme inspirationale: tehnologie, neo-nutritie, restaurare, civism si antreprenoriat. Paneluri cu speakeri, workshop-uri de dezvoltare personala, proiectii de filme si sesiuni de Open Mic sau „Coffee with the organizers” pentru sugestii si observatii in timp real.

Caravana Filmelor TIFF a revenit la Cinema Under The Bridge cu o selectie a celor mai bune scurtmetraje romanesti de la TIFF si lungmetraje mult-premiate. Sesiunile de cinema au fost completate alchimic de reprezentații de teatru independent.

Pentru celebrarea bibliotecii Telekiana din Targu Mureș, fondata de Samuel Teleki, AWAKE si Editura Litera au recreat Forest Library, cu peste 400 de volume. Royal Playground a invitat participantii la demonstratii si concursuri de oina, croquet, badminton sau pétanque. Playground-ul AWAKE l-a completat pe cel regal, cu tir cu arcul, tiroliana, plasa de escalada si pod indian.

Oaza de liniste Serenity Meadow, a adus cursuri de bodyart, bungee fitness si yoga. Zilele festivalului au fost gustoase în Food & Drinks Court, cu cele mai interesante preparate street food, specialitati traditionale din bucataria locala si internationala, bauturi pentru orice moment al zilei.

Expozitia de lucrari artistice si arhitecturale de mari dimensiuni, ARTDOOR a fost cel mai fotografiat spatiu al festivalului.

AWAKE devine mai intens de la editie la editie. Next stop: #AWAKE3